woensdag 29 september 2010

Stempelen met een Franse slag

Hoewel ik vanaf het moment dat ik met scrappen in aanraking ben gekomen helemaal verknocht was van deze hobby, nam mijn scrap passie pas echt een vlucht toen ik op de website van Elodie Touzet kwam; oftewel, Iggydodie. Deze Francaise heeft me met haar creaties een blik gegund in wat mogelijk is met papier, stempels en inkt. Haar werk ging mijn nederige brein te boven. Vanaf dat moment was mijn doel om ook maar een beetje als zij te mogen scrappen en ik heb dan ook nachten doorgebracht met het bestuderen van haar blog. Al naar gelang je bezig bent ga je een eigen stijl creeren en liet ik mijn goeroe een beetje los. Totdat er zelfs een moment kwam waarop ik maar af en toe op haar site kwam. Ik heb nog een aantal belabberde pogingen gedaan om haar werk te kopieren totdat ik inzag dat ik toch nooit zou scrappen als zij.

Via haar blog maakte ik kennis met andere Franse blogs en dat was het begin van een grote voorliefde voor hun stijl. De Franse dames stempelen veel. Heel veel. En hoewel ik dat heel mooi vond heb ik het niet gelijk opgepakt. Het kopen van stempels ging me daarentegen beter af. Kopen is dan ook onlosmakelijk verbonden met het scrappen :-) Maar toch vond ik lang niet altijd de stempels die ik wilde. Dus besloot ik naar de bron te gaan en de stempels van het Franse merk Florilèges aan te schaffen. Ik vind ze super mooi en dit is nog maar het begin. Tegenwoordig koop ik ook veel stempels van Hero Arts die ook vergelijkbaar zijn qua stijl. Allebei geen goedkope merken maar ja, dat is het hele scrappen niet.

Om een kort verhaal lang te maken laat ik jullie hier mijn nieuwste aanwinsten zien. Ze zijn onlangs  thuisbezorgd en dat ging allemaal prima. En niet met die belachelijk hoge portokosten als vanuit Amerika. Ok toegeven, Frankrijk is ook ietsjes dichterbij. Pfff...dit had ik ook zonder de lange inleiding kunnen doen...


3 opmerkingen:

Ria zei

gave stempels Nathaly!!! Vooral die waar Passion op staat ;)
Alles verder goed met je??? Leuk je berichtje van vandaag!

Judith zei

Hallo Nathaly,
Je maakt met je lange inleiding gewoon weer de afgelopen stille weken goed, hi hi (-:
Wat een gave stempels! En ik kan me wel vinden in jouw verhaal wat voorbeelden betreft. Zo weet je dat ik helemaal weg ben van jouw stijl, al zie in mijn werken daar niet veel van terug. Tenslotte wil ik niet te veel na-apen. Bovendien ontbreekt het mij aan het nodige materiaal (Cuttlebug of een soortgelijke machine, stempels, juiste inkt etc.) Dat maakt het nou juist leuker om regelmatig bij jou te komen kijken! En je bericht van vandaag met die gave stempels maakt mij weer heel nieuwsgierig wat je daar allemaal mee gaat toveren. Hopelijk heb je nu meer tijd voor je hobby (dat hoop ik natuurlijk niet alleen voor mijzelf maar ook voor jou!!)
Ik ga trouwens ook eens kijken op de Franse sites. Stempels met mooie teksten zoek ik trouwens ook al heel lang. Bedankt voor de tip!
Fijne avond en veel groetjes van Judith

aukjev zei

Hoi Nathaly, het was me wel eens opgevallen dat je 'wat'hebt met franse blogs en zo, maar nu begrijp ik ook waarom ;-) prachtige stempels gebruiken ze. Dat zie ik ook veel in jouw creaties terug, super hoor. Ik ben wat dat betreft erg simpel in m'n scrappen, en kan erg nog erg veel van leren ! groetjes Aukje